Torstai 3.5. /Suolistohiivaako?

Olen tutkinut paljon kirjoituksia, joissa puhutaan suolistohiivasta sekä hormooneista että allergiasta koiran korvaoireiden yhteydessä. Oli niin tai näin, on allergiaa tai ei mutta kaikki keinot pitää käyttää. Peppi on ollut nyt paljon pirteempi ja koirvat ei töhni niin paljoa enää. Tuntuu ihan oudolta ettei niitä tarvi putsata ihan joka päivä aamuin illoin älytöntä määrää mönjää pois eikä ole nyt tarttenut laittaa tippojakaan. Yli kolme vuotta niitä on joka päivä putsattu ja joka päivä laitettu tippoja, joten onpahan vähän outo tunne:)  Kun se makaa ulkona (ja tietysti märemmässä paikassa) maassa pitkin pituuttaan tai piehtaroi Lyylin kanssa, niin silloin pyyhkäsen silmät ja korvat suitsait. Nyt täytyy koputtaa puuta, että siitepöly ei vielä ole tehnyt kauheita tepposia - silmät valuu hieman mutta pärjätään ilman tippoja .

Löysin eräästä artikkelista mielenkiintoisen jutun, laitan tähän vain osan tekstiä:

Liha on herkästi pilaantuva elintarvike. Terveen elävän eläimen lihassa ei ole bakteereja, tai niitä on hyvin vähän, eli liha on käytännössä steriiliä. Sitä vastoin eläimen nahassa, karvoissa ja suolistossa on suuria määriä tiettyjen lajien bakteereja sekä hiivoja ja homeita.
 
Kerroin aikaisemmin, että Peppi voi pahoin kun saa koirakaupan lihoja ja mietin että mitä ne mahtaa sisältää. Enpä enää ihmettele, tuo artikkeli valaisi minulle taas paljon. Joten, me jatketaan edelleen S-marketin lihoilla ym ja pidetään täysin viljatonta ruokavaliota. Jos joku painii samojen ongelmien kanssa, niin ottakaa yhteyttä niin kerron mitä lihojen lisäksi Pepille annan.
 
Nyt siis toivon että tilanne pysyy hyvänä, jospa tuo siitepölyongelmakin ratkeaisi. Tein "testimielessä" Pepille vappuna 6 t vanhan jäljen vajaa kilsan pituinen täysin kuivaan hakkuualuerinteeseen ja sieltä märkään metsään jne... vielä se ei ole pärskinyt. Yleensä Peppi pärskii ja niiskuttaa heti yöllä jäljestyksen jälkeen, kop kop...... Testimielessä - Peppi joutui tarkkaan haistelemaan kuivaa rinnettä useita satoja metrejä johon aurinko oli koko päivän porottanut ja sen lisäksi suoalueella  - testasin Pepin taitoja sekä myös alkaako silmät punoittamaan ja kutisemaan. Peppi teki loistavan työn ja silmätkään ei punoittaneet ja ei niiskuttanut yöllä . Toki ruoasta johtuvat oireet tulevat parin päivän viiveellä, mutta siitepöly näkyy yleensä heti. Eilen illalla vähän rapsutti leukaa ja pari kertaa lääppäs tassulla kuonoa. Tänään toinen silmä on hiukan "kostean oloinen" ja liian avonainen mutta vielä ei punoita. Pepillähän on muutenkin avonaiset luomet (alaluomi välillä roikkuu ja vilkkuluomi näkyy), joten pöpö pääsee vielä herkemmin silmiin.

PS. jostain syystä blogi takkuaa, saas nähdä joudunko tekemään uuden blogin - taas:)