Joulukuu ja menneiden kertausta

Eipä tänne blogiin tule paljoa enää kirjoiteltua, mutta jos nyt jokusen sanan laitan.

Maanantain leotottisryhmä on lähtenyt ihan kivasti käyntiin - kiitos mukavien oppilaiden. On taas tosi mukava vetää tällaista tavoitteellista ryhmää. Pitkästä aikaa itsekin oikein odotan maanantaita että pääsee treenaa. Kyllähän se vähän mun mielikuvitusnystyröitä laittaa liikkeelle ja välillä hiukan ahtaallekin, kun ohjaan muita ja samaan aikaan treenaan Pepin kanssa.

Tänään otin rensselit esille ja tein Pepin kanssa runsaat 15 eri temppua putkeen. Palkkasin tietenkin jokaisesta tempusta. Oli mukava nähdä että Peppi ei ollut yhtään unohtanut vaikka näiden temppujen tekemisestä on useampi kuukausi aikaa. Tein peräkanaa "tuo posti" ja perään "vie roska" ja ajattelin että sotkeeko se tuo ja vie. Ei sotkenut, tassulla napsautti oikein kunnolla poljettavan roskiksen auki ja pudotti roskan sinne ja postilaatikko meinas saada kunnon kyytiä kun lehti tuotiin sieltä - laatikko kun ei ollut missään kiinni vaan nojas seinään. Kaiken tämän jälkeen tein hajuerottelua samanlaisten ja samanväristen hanskojen kanssa - hyvin ja epäröimättä ilmaisi etsittävän hanskan muiden hanskojen joukosta. Peppi oli itseasiassa niin tohkeissaan että se nappas suuhun hanskan ja kiikutti sen mulle.

Tämän jälkeen tein Lyylin kanssa pallon pukkaamista - no tekihän se mutta kyllä pallokin oli sitten räässä. Miten siltä voikin sylki valua noin paljon suupielistä ulos:)  No sitten tehtiin yhtäaikaa pyörimistä mun edessä ja molemmin puolin minua ja yhtäaikaista nopeaa maahanmenoa. Hyvin sujui. Peruuttaminenkin meni aika hyvin, tosin Peppi menee kovaa vauhtia taaksepäin kun Lyyli taas hitaammin. Mutta pääasia olikin että koirat voivat tehdä yhtäaikaa asioita.

Tokonoutoja tein myös yhtäaikaa - periaatteessa. Ensin Lyyli metrin päähän "käy siihen" odottelee, kun Peppi teki noudon. Sen jälkeen Peppi "käy siihen" odottelee metrin päähän ja Lyyli teki noudon. No Lyylin kanssa matot saa kyytiä kun se lähtee spruttaamaan laukkaa, kun taas Peppi menee naisellisen siististi:) No mutta todella hienoa, että kumpikin malttoi odottaa vuoroa siinä vieressä.

Olen saanut taas itsellenikin pienen kipinän tehdä kaikkea kivaa Pepin kanssa. Multa alkaa vaan itseltäni mielikuvitus loppumaan, kun kaikkea mahdollista olen sille opettanut ja sen kanssa tehnyt. Agilitya en suuren kropan takia tee, vepessä se loukkas nuorena ollessa selkänsä ja rally-toko ei itseäni kiinnosta ja koiratanssia olen kotona hiukan tehnyt mutta itseltäni puuttuu taas mielikuvitus keksiä tanssiin liikkeitä ja hidas musiikki:).

Kameraa ei vielä edelleenkään ole, mutta otetaan niitä kuvia sitten joskus.

Hauskaa ja iloista joulukuuta kaikille.