SYKSYN TULOKSIA

Kiitos jälleen Jonnalle sivujen päivityksestä. Olen ajatellut että jatkossa laitan vain kotisivuilleni "uutisia" jos jotain uutisoitavaa on. Kamerani on rikki ja uutta ei ole tullut hankittua, joten ei paljon ole uusia kuviakaan laittaa. Vähiin on jäänyt bloginkirjoittelu, mutta katotaan jospa tästä vielä virkistyisi. Mutta sitä ennen muutama tulos.

Lyyli & Jussi Jälki peruspäivä & peruspimeä HYVÄKSYTTY  Onnea meitin Jussille! Lyyli on Jussin ensimmäinen koira jota hän on alusta alkaen opettanut - no en nyt ihan ole kuitenkaan malttanut  pitää sormiani pelistä poissa päivisin:) Kiitos myös hälle, että on jaksanut kestää kaikki mun neuvoni vaikka välillä se ei varmaankaan helppoa ole ollut . Tiesin että he onnistuvat, kunhan Lyyli hiukan aikuistuu ja kestää kokeessa janalla olevat "väärät jäljet" & Jussin taidot karttuu osaten lukea Lyylin elekieltä paremmin. Aivan upeeta! Tästä on hyvä jatkaa. Meillä ei ole edelleenkään mikään kiire, joten hitaasti edetään jatkossakin. Mieluimmin hitaasti ja varmasti, kuin nopeasti ja epävarmasti. Kiitos myös kahdelle ystävälleni, jotka ovat olleet meille tukena.

Sain tässä parin kk:n aikana kunnian treenata & ohjata jälkikokeessa x-rotuista uros porokoiraa joka on vallan ihanan vallaton. Tästä koirasta meidän ihmistenkin pitäisi ottaa oppia, siinä on koira joka nauraa elämälle koko sielunsa kyllyydestä ja joka huokuu elämänriemua. Tästä kokeesta tämän koiran kanssa olen kirjoittanut artikkelin, mutta jääköön sen julkaiseminen tuonnemaksi. Skaidi perpuspimeä HYVÄKSYTTY.

Ensin en meinannut mennä tämän koiran kanssa kokeeseen lainkaan, kun jännitän niin valtavasti. Ajattelin etten halua pilata koiran suoritusta omalla jännittämiselläni. Koira on myös todella nopea, kuin "hopeanuoli":) ja myös erittäin nopeaeleinen. Mutta tämä koirapa opetti minulta koejännityksen pois ja meidän välille syntyi hyvä suhde. Siis aivan mahtava kokemus!

 Peppikin on voinut paljon paremmin, kun en jäljestä sen kanssa ja raakaruokinta poistettu. Silmät ihan hiukan vuotaa ja korvat aavistuksen vaivaa, mutta nenän pärskiminen on aika vähäistä. Eri palstoilla kehutaan miten raakaruokinta parantaa suurinpiirtein vaivan kun vaivan. No meilläkin se auttoi paljon heti kohtuleikkauksen alussa, mutta tänä keväänä tilanne alkoi muuttua. Peppi meinas saada yleistulehdustilan raakaruokinnasta ja suolisto meni pahaan kuntoon. Nyt Peppi voi hyvin kun ei raakaruokaa saa ja sitä se ei edes enää suostunut syömääkään - se melkein nyrpisti nenäänsä kun tarjosin raakaa lihaa ja sitten nyrpisti nenäänsä myös keitetylle lihalle. Selkeesti näki että se yhdisti pahanolon ruokaan. Raakaruoka on varmasti monelle koiralle hyvä juttu ja moni koira parantunut vaivoistaan, mutta Pepille siitä ei ollut apua vaan alkumetrien jälkeen tilanne paheni. Peppi on nyt sekaruualla ja toivotaan että hyvä tilanne jatkuuu. Ainakin se on nyt tosi pirtee ja iloinen. Maha on kunnossa ja nenääkään ei tarvi pärskiä.